Biheviorizmas ir humanistinė psichologija: dvi žmogaus prigimties sampratos individualistinėje visuomenėje - KATILIŪTĖ - BOYDSTUN, D. (Psichologija, 1997)
Straipsnyje nagrinėjamos filosofinės biheviorizmo ir humanistinės psichologijos ištakos, pabrėžiami aspektai, kurie siejasi su žmogaus prigimties supratimu. Taip pat analizuojami teorijų trūkumai bei jų taikymas JAV, šių teorijų poveikis JAV visuomenei. Manoma, kad jos abi susilaukė populiarumo dėl to, kad sutampa su individualistine pasaulėžiūra. Taip pat nagrinėjami ir individualistinės pasaulėžiūros daigus post-sovietinėje Lietuvoje.