Klinikinė psichologija Lietuvoje - Gailienė, Danutė (Psichologija, 1997)
Klinikinės psichologijos raida Lietuvoje yra glaudžiai susijusi su sociopolitine šalies situacija ir jos sudėtinga istorija. Straipsnis pristato profesionalios psichologijos pradžią po Nepriklausomybės paskelbimo 1918, situacija Sovietinės okupacijos metu, klinikinės psichologijos pradžia, naujos kryptys po Nepriklausomybės atkūrimo 1991 m. ir dabartinė situacija bei problemos.