Darbo sąvokos vartosenos didaktikoje klausimu - Jovaiša, L. (Psichologija, 1968)
Lietuvių kalboje sąvoka „darbas“ – plati. Ji reiškia tą patį, ką rusų kalboje – „работа“ ir „труд“. Todėl kyla klausimas, ar logiška kai kuriems metodams, formoms ir mokymo dalykams naudoti žodį „darbas“. Straipsnyje žodį „darbas“ siūloma keisti kitais žodžiais – užsiėmimas, aktyvizacija, mokymas ir t.t.