Apie genetinį požiūrį į suvokimo tyrimą - Gučas, A. (Psichologija, 1968)
Straipsnyje nagrinėjami suvokimo filo-, onto- ir mikrogenezės procesų ypatumai. Faktų, gautų kasdieninio stebėjimu būdu, mintinių eksperimentų (Kondiljakas) ir šiuolaikinio laboratorinio eksperimento būdu, įrodomi suvokimo etapai. Aptariamos suvokimo mechanizmų hipotezės.