Objekto visybiško vaizdo formavimosi problema - Lapė, J. (Psichologija, 1963)
Straipsnyje trumpai aptariami pagrindiniai keliai, kuriais ėjo visybiško objekto vaizdo formavimosi problemos sprendimas, o taip pat nagrinėjami naujausi tarybinių psichologų darbai šiuo klausimu. Aptariamos asocionizmo ir geštaltteorijos atstovų idėjos. Iš tarybinių psichologų didesnis dėmesys skiriamas I. Pavlovo, I. Sečenovo, B. Ananjevo, A. Leontjevo ir kt. darbams.