Kai kurie briaunainių tūrio uždaviniai - Gotleras, M. (Psichologija, 1962)
Kai kurie uždaviniai, nustatant briaunainių tūrį, gana paprasti savo formuluote, įprastai sprendžiami taikant sferinės trigonometrijos formules ir todėl nenaudojami mokyklinėje praktikoje. Toks, pavyzdžiui, yra uždavinys, reikalaujantis nustatyti paralelopipedo tūrį pagal trijų jo briaunų, išeinančių iš vienos viršūnės, ilgį, ir plokščiųjų kampų prie šios viršūnės dydį. Straipsnyje išvedama pareinamybė tarp įbrėžtinio keturkampio įstrižainių („įbrėžtinio keturkampio įstrižainės yra proporcingos prieš jas esančių keturkampio kampų sinusams“) ir parodomas pareinamybės taikymas nustatant briaunainių tūrius.