Elgesio sutrikimų turinčių paauglių ego funkcijos ir jų ryšys su įveikos strategijomis - Kalpokienė, Vaida; Gudaitė, Gražina (Psichologija, 2007)
Straipsnyje nagrinėjamos elgesio sutrikimų turinčių paauglių Ego funkcijos (ryšiai su objektais, impulsų ir afektų kontrolė, gynybinis bei sintetinis integracinis funkcionavimas) ir jų ryšys su įveikos strategijomis. Tyrime dalyvavo 38 turintys elgesio sutrikimų ir 35 sveiki paaugliai. Elgesio sutrikimų turinčių tiriamųjų Ego funkcijos tarpusavyje yra mažai susijusios (gauta koreliacija tarp ryšių su objektais ir sintetinio integracinio funkcionavimo, r = 0,39), sveikų tiriamųjų visos Ego funkcijos yra susijusios. Elgesio sutrikimų turintys paaugliai dažniau naudoja mažiau adaptyvią įveiką. Tiek turinčių elgesio sutrikimų, tiek sveikų paauglių gynybinis funkcionavimas yra susijęs su įveikos būdais.