Su atsaku susiję veiksniai reakcijos laiko į stimulo įjungimą ir išjungimą užduotyse - Sokolova, R.; Rukšėnas, O.; Burle, B. (Psichologija, 2013)
Pasak V. Di Lollo ir bendraautorių (2000), reakcijos laiko į stimulo įjungimą ir išjungimą skirtumai yra susiję su atsako slopinimu. Pirmajame eksperimente elektromiografijos metodu tyrėme, ar abi reakcijos laiko dalys – priešmotorinė ir motorinė – yra veikiamos užduoties. Antrajame eksperimente siekėme išsiaiškinti, kaip kiti su atsaku susiję veiksniai, pavyzdžiui, atsako tipas, galėtų veikti šiuos reakcijos laiko skirtumus. Pirmajame eksperimente dalyvavo vienuolika 29 ± 4,6 metų asmenų (šešios moterys ir penki vyrai), kurie atliko reakcijos laiko į stimulo įjungimą ir išjungimą užduotis, tuo pačiu metu buvo registruojamas atsake dalyvaujančio raumens aktyvumas. Antrajame eksperimente, kuriame naudojome du atsako tipus, dalyvavo šešiolika 21,6 ± 1,5 metų žmonių (aštuonios moterys ir aštuoni vyrai). Rezultatai parodė, kad reakcijos laiko į stimulo įjungimą ir išjungimą skirtumai nepriklauso nuo atsako tipo, be to, šie skirtumai buvo susiję tik su priešmotorine reakcijos laiko dalimi.