Lietuviškoji Zimbardo laiko perspektyvos klausimyno (ZTPI) versija - Liniauskaitė, Audronė; Kairys, Antanas (Psichologija, 2009)
Straipsnyje pristatoma Zimbardo laiko perspektyvos klausimyno (ZTPI) lietuviškoji versija ir jos psichometrinės charakteristikos. Atlikti keturi tyrimai (1529 dalyviai) siekiant įvertinti konstrukto bei konvergentinį validumą ir kitas psichometrines charakteristikas. Patvirtinančiosios faktorinės analizės metu gauti tokie tinkamumo indeksai: chi kvadratas = 3262,546; df = 1474; p < 0,001; chi kvardatas / df = 2,216; RMSEA = 0,044; CFI = 0,666; TLI = 0,651, jie yra priimtini, išskyrus CFI ir TLI reikšmes. Visos gautos subskalių Cronbacho alpha reikšmės viršijo 0,7, išskyrus pozityvios praeities subskalę. Pozityvios praeities subskalės Cronbacho alpha koeficiento reikšmė lygi 0,634. Atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad lietuviška ZTPI versija pasižymi nors ir neidealiomis, bet priimtinomis psichometrinėmis charakteristikomis ir esmingai nesiskiria nuo originalo ir kitose šalyse darytų adaptacijų.