Komandos sutelktumo, pasitikėjimo ja, suvokto Aš ir kolektyvinio efektyvumo, patiriamo streso ir veiklos efektyvumo sąveika karinėse komandose - Mikuličiūtė, Vita (Psichologija, 2012)
Sutelktumas, pasitikėjimas komanda, patiriamas stresas bei suvoktas Aš ir kolektyvinis efektyvumas laikomi svarbiais komandų veiklos efektyvumo veiksniais. Vis dėlto nėra aišku, kokia šių veiksnių tarpusavio sąveikos kryptis ir kokia jų reikšmė prognozuojant karinių komandų veiklos efektyvumą. Apklausus 160 profesinės karo tarnybos karių, kurie priklausė 28 komandoms (skyriams), nustatyta, kad didesnis komandos sutelktumas, pasitikėjimas ja, suvoktas Aš ir kolektyvinis efektyvumas yra susiję su didesniu komandos veiklos efektyvumu. Atlikta kelių analizė parodė, jog komandos sutelktumas ir pasitikėjimas ja numato veiklos efektyvumą per tarpinį kintamąjį – suvoktą kolektyvinį efektyvumą. Suvoktas Aš efektyvumas su komandos veiklos efektyvumu taip pat susijęs ne tiesiogiai, o per suvoktą kolektyvinį efektyvumą.