XIII pasaulinio Tarptautinės universitetų teatrų asociacijos (AITU-IUTA) kongreso santraukų leidinys. Universiteto teatras globalių iššūkių akivaizdoje - Naina, Rimantas; Adomaitis, Vincentas; Adomaitienė, Sonata (Vilnius University Proceedings, 2026)
Šiame leidinyje publikuojamos XIII pasaulinio Tarptautinės universitetų teatrų asociacijos (AITU-IUTA) kongreso, vykusio 2026 m. liepos 8–13 d. Vilniaus universitete, pranešimų santraukos. Kongreso tema „Universiteto teatras globalių iššūkių akivaizdoje“ subūrė tyrėjus, teatro pedagogus, menininkus ir studentus iš įvairių pasaulio šalių diskutuoti apie universiteto teatro vaidmenį šiuolaikinių globalių iššūkių kontekste. Leidinyje pristatomi tyrimai ir praktikos, susijusios su karo ir konfliktų poveikiu, klimato krize, migracija, dirbtiniu intelektu, socialine įtrauktimi, teatro pedagogika ir universitetinio teatro ateitimi.
Keywords: universiteto teatras; teatro pedagogika; aukštasis mokslas; globalūs iššūkiai; AITU-IUTA