Lietuvos vaikų chirurgų draugijos kasmetinė konferencija. Tezių knyga - Pikturnaitė, Gabija; Dagilytė, Rūta Vilija; Verkauskas, Gilvydas (Vilnius University Proceedings, 2025)
Lietuvos vaikų chirurgų draugija buvo įkurta 1994 metais ir rengia kasmetines konferencija. Ši pirmoji konferencija po pirmininkavimo sugrįžimo į Vilniaus universiteto ligoninę Santaros klinikas buvo skirta mišriai traumai- pagrindinei vaikų mirties priežasčiai. Nuskambėjo pranešimai iš daugumos Lietuvos vaikų chirurgijos centrų bei kviestinės kitų specialybių paskaitos skirtos traumatizmo temai-  galvos, veido/žandikaulių, traumų komandos aktyvavimo problemai, karo medicinai ir vaikų traumų teisiniams aspektams. Abstraktų knygoje atspindėti patys sudėtingiausi atvejai pasitaikę vaikų chirurgams pastaruoju metu.
Keywords: vaikų chirurgija; vaikų mišri trauma