Lietuvos psichologų kongresas „Psichologijos atlasas“ - Lazauskaitė-Zabielskė, Jurgita; Zamalijeva, Olga (Vilnius University Proceedings, 2025)
Lietuvos psichologų kongresas yra kasmetinis renginys, kuris organizuojamas Lietuvos psichologų sąjungos bendradarbiaujant su įvairiomis Lietuvos aukštosiomis mokyklomis. Šiemet už renginio, pavadinto „Psichologijos atlasas“ (2025 m. balandžio 25–26 d.), vykdymą buvo atsakingas Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Psichologijos institutas ir šis renginys Vilniaus universitete vyko jau trečią kartą. Tai yra vienintelis renginys, kuris vienija visus Lietuvos psichologus, nepriklausomai nuo jų darbo srities, darbo pobūdžio ar patirties. Jo pagrindinis tikslas – sukurti platformą dalintis naujausių tyrimų rezultatais, profesinėmis žiniomis ir patirtimi, tobulinti savo kompetencijas ir megzti bendradarbiavimą puoselėjančius ryšius. Šiame leidinyje pristatomos Mokslo komiteto recenzuotos, Lietuvos ir užsienio universitetų mokslininkų bei praktikų Lietuvos psichologų kongrese pristatytų pranešimų santraukos.
Keywords: klinikinė ir sveikatos psichologija; organizacinė psichologija; psichoonkologija; aidos ir edukacinė psichologija; teisės psichologija