Mokslinė-praktinė konferencija „Dalykinių žinių ir pedagoginės praktikos vientisumas“. Konferencijos programa ir pranešimų tezės - Grigorjevaitė, Julija; Kizalaitė, Agnė (Vilnius University Proceedings, 2026)
2026 m. kovo 20–21 dienomis įvyko mokslinė-praktinė konferencija „Dalykinių žinių ir pedagoginės praktikos vientisumas“. Šis renginys užbaigė nuo 2025 m. spalio 1 d. vykusią nacionalinės kvalifikacijos tobulinimo programą „Chemijos mokytojų dalykinių ir didaktinių kompetencijų tobulinimas“. Nacionalinė pedagoginių darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo programa skirta chemijos mokytojams, dirbantiems su 8–12 klasių mokiniais. Programa siekiama stiprinti mokytojų dalykines ir didaktines kompetencijas, orientuojantis į atnaujintą pagrindinio ir vidurinio ugdymo chemijos programą, kurioje akcentuojamas tyrimais grįstas mokymas(is). Šis renginys – tai erdvė chemijos mokytojų bendruomenei susitikti, pasidalinti sukaupta patirtimi ir aptarti, kaip naujausios didaktinės įžvalgos pritaikomos kasdienėje pamokoje.