Savasties įgijimo būdai. Foucault ir Bachtinas apie gyvenimo estetizaciją - Koczanowicz, Leszek (Problemos, 2003)
Straipsnyje aptariami du požiūriai į estetiškumo sąvoką - M. Foucault ir M. Bachtino. Abu filosofai estetiškumo sąvoką glaudžiai sieja su savasties (self) idėja, abu išsamiai svarsto ją kaip savasties analizės pradžios tašką, tačiau Foucault filosofinėje antropologijoje estetinės egzistencijos sąvoka tampa kertine, o Bachtinas estetiškumą laiko visiškai nenaudingu savasties konstitucijai.
Keywords: estetinė egzistencija; savastis; kitas; etika