Mokslo ir politikos sąsajos J. Habermaso socialinėje filosofijoje - Gedutis, Aldis (Problemos, 2001)
Straipsnyje nagrinėjamas Jürgeno Habermaso požiūris į mokslo ir politikos sąsajas bei mokslo daromą įtaką politiniam gyvenimui. Siekiama išsiaiškinti, kuo mokslas, anot Habermaso, gali būti pavojingas socialiniam gyvenimui; taipogi bandoma išryškinti Habermaso nuostatas dėl pagrindinių mokslui keliamų kaltinimų pagrįstumo; galiausiai aptariama Habermaso siūloma alternatyvi mokslo bei jo sociopolitinio vaidmens sampratos versija.
Keywords: Habermasas; mokslas; politika; ideologija; instrumentinis bei komunikatyvus racionalumas