Kultūros krizės ir jų filosofinė refleksija - Patkauskaitė, Jūratė (Problemos, 1994)
1990 m. gruodžio 11 d. Vilniaus universitete Leonidas Donskis apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Kultūros krizės ir jų filosofinė refleksija (Kultūros krizės sąvokos bei O. Špenglerio, A. J. Toinbio ir L. Memfordo istoriosofinių koncepcijų istorinė-metodologinė analizė)“. Disertacijos mokslinis vadovas – doc. K. Stoškus, oficialieji oponentai – prof. A. Gaižutis, filos. kand. V. Radžvilas, kolektyvinis oponentas – Vilniaus pedagoginio instituto Filosofijos katedra. Disertacijoje analizuojami įvairūs galimi kultūros kritikos variantai, aptariamas miesto idėjos teorinis tapsmas.
Keywords: Leonidas Donskis; Krescencijus Stoškus; Algirdas Gaižutis; Vytautas Radžvilas; kultūros krizė