Apie etikos dalyką ir struktūrą - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1987)
1985 m. gegužės 28 d. Vilniuje įvyko mokslinė konferencija „Marksistinė etika: dalykas ir struktūra“. Ją surengė Filosofijos, sociologijos ir teisės instituto Etikos skyrius (vadovas V. Žemaitis). Konferencija buvo skirta žinomo tarybinio mokslininko, etikos specialisto L. Archangelskio (1925–1982) 60-osioms gimimo metinėms paminėti. Konferencijoje kalbėjo buvę L. Archangelskio mokiniai, bendradarbiai, draugai, artimieji. Jie visi vertino velionio organizacinę ir teorinę veiklą, kurioje marksistinės etikos dalyko ir struktūros klausimai užėmė vieną iš svarbiausių vietų.
Keywords: Marksizmas; etika; Leonidas Archangelskis; Vincentas Žemaitis; konferencija