Religijos vieta daugianacionaliniame pasaulyje - Venskevičius, Stasys (Problemos, 1979)
J. Minkevičiaus monografijos „Religija daugianacionaliniame pasaulyje“ recenzija. Monografija apibūdinama kaip labai informatyvi tiek teorinės, tiek faktinės informacijos prasme. Pastebima, kad J. Minkevičius taikliomis, glaustomis formuluotėmis įtaigiai eksplikuoja marksistinė religijos, jos struktūros bei socialinių funkcijų sampratą, fundamentalius nacijos teorijos teiginius, komunistų partijų nacionalinės politikos principus. Pagrindinė monografijoje keliamų problemų ašis – religijos vieta ir vaidmuo nacijų raidoje, nacionalinių santykių struktūroje. Autorius kritikuojamas dėl griežtokų ar menkiau motyvuotų teiginių, minties pasikartojimų.
Keywords: Jokūbas Minkevičius; religija; internacionalizacija; nacija; marksizmas