Naujos disertacijos: B. Genzelis - Stoškus, Krescencijus (Problemos, 1974)
1973 m. gruodžio 19 d. Vilniaus universitete Bronislovas Genzelis apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Švietimo idėjos Lietuvos filosofinės minties istorinėje raidoje“. Oponentai: filos. dr. Jokūbas Minkevičius, filos. dr. prof. Irmija Zaksas, istorijos dr. Vytautas Merkys. Disertacijoje nagrinėjamas šviečiamųjų idėjų Lietuvoje raidos laikotarpis, aptariamas tų idėjų formavimasis, plitimas ir savitumas, nulemtas komplikuotų Lietuvos socialinių bei kultūrinių sąlygų, šviečiamųjų idėjų ryšys su romantinėmis kultūros ir istoriografijos koncepcijomis.
Keywords: Bronislovas Genzelis; Jokūbas Minkevičius; Irmija Zaksas; Vytautas Merkys; Bronislavas Kuzmickas