Tobulinant valstybės esmės nušvietimą - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1969)
Apžvelgiami Vilniaus universiteto Filosofijos katedros reguliariai organizuojami išplėstiniai bei tarpkatedriniai posėdžiai. Jose diskutuojamos ir aptariamos bendrosios ir socialinės metodologijos temos: „Atspindžio sąvokos reikšmė“, „Dialektinio prieštaravimo turinio klausimu“, „Nuosavybės instituto ekonominis turinys ir teisinė forma“ (pranešimų autorius doc. E. Meškauskas), „Dėl vadinamojo ontologinio materijos supratimo“ (J. Vinciūnas), „Socialinės vertybės ir tiesos santykio kai kurie aspektai“ (A. Lozuraitis), „Tiesos kriterijai istorijos moksle“ (B. Genzelis) ir kitos. Plačiau aptariamas E. Meškausko pranešimas „Valstybės valdžios kaip klasinės diktatūros supratimas“.
Keywords: Filosofijos katedra; Eugenijus Meškauskas; Juozas Vinciūnas; Albinas Lozuraitis; Bronislovas Genzelis