Svarstomi metodikos klausimai - Gendrolis, Edmundas (Problemos, 1969)
1968 m. lapkričio 29 d. Vilniaus Valstybiniame V. Kapsuko universitete įvyko respublikinė konferencija filosofijos dėstymo metodikos klausimais. Apie buržuazinės demokratijos kritiką marksistinės filosofijos paskaitose kalbėjo A. Lozuraitis. I. Zaksas nagrinėjo mokslinio mąstymo formavimą mokymo procese. R. Skaisgiris aptarė studentų aktyvinimo būdus seminaruose, J. Mažylis – filosofinių žinių siejimą su studentų specialybe, E. Meškauskas – marksistinės filosofijos taikomojo vaidmens nušvietimą paskaitose.
Keywords: Albinas Lozuraitis; Irmija Zaksas; R. Skaisgiris; J. Mažylis; Eugenijus Meškauskas