Tomo Regano gyvūnų filosofija: gyvybės subjektas diskusijų apie vidinę ir savaiminę vertę kontekste - Lengauer, Erwin (Problemos, 2020)
Šiuolaikinė diskusija apie gyvūnų teises prasidėjo 8-ajame XX a. dešimtmetyje, daugiausia kaip dalis dar tik besiformuojančio taikomosios etikos lauko anglų ir amerikiečių filosofijoje. Gyvūnų teisių diskursas per trumpą laiką pelnė tarptautinį akademikų pripažinimą, ypač analitinės pakraipos filosofų dėka. Prie šių idėjų esmingai prisidėjo tyrimai, susiję su teisių kalba ir tuo, kaip ji gali būti vartojama rūšies požiūriu neutraliai. Straipsnio tikslas yra prisidėti prie diskurso tiriant pagrindinius Tomo Regano vis dar plačiai nagrinėjamos teorijos terminus, pagrįsti jų aktualumą ir pritaikomumą. Tai daroma siekiant sustiprinti moderniąją gyvūnų teisių teoriją kaip rimtą prieigą tarptautiniuose ir nacionaliniuose etiniuose ir teisiniuose ginčuose.Iš vokiečių kalbos vertė Gary Steiner, Bucknell'o universitetas
Keywords: teisės; gyvūnų teisės; orumas; Tomas Reganas; Peteris Singeris