GRAIKIŠKOSIOS GAMINIMO SAMPRATOS APMĄSTYMAS HEIDEGGERIO TECHNIKOS FILOSOFIJOJE - Fediajevas, Algirdas (Problemos, 2017)
XX ir XXI amžiuose moderniajai technikai vis labiau uzurpuojant pačias įvairiausias pasaulio bei žmogiškosios egzistencijos sritis, filosofija tiesiog negalėjo išvengti mėginimo atskleisti pačios technikos esmę bei jos padarinius žmogui. Nagrinėjant šia tema rašiusių ar rašančių autorių veikalus, sudėtinga nesusidurti su Martinu Heideggeriu, kuris ne tik siekė ontologiškai pažvelgti į šią problematiką, bet ir gilinosi į filosofijos klasikų palikimą, ieškodamas techninio mąstymo ištakų. [...]