Kenas Binmoras: socialinis kontraktas lošimų teorijos kontekste - Vasiliauskaitė, Nida (Problemos, 2003)
Straipsnyje analizuojamas Keno Binmore’o sumanymas pritaikyti tarpdisciplininės racionalaus pasirinkimo teorijos laimėjimus politinėje filosofijoje, performu/uojant lošimų teorijos terminais garsųjį Johno Rawlso „pirminės pozicijos” konstruktą, ir socialinę dinamiką suprasti kaip sprendimo paiešką totaliniame Gyvenimo Lošime pasitelkus naujai interpretuotą teisingumo kriterijų. Pabrėžiama, kad griežta asmeninių ir empatinių preferencijų perskyra yra būtina Rawlso modelio adaptavimo sąlyga. Šią, taip pat ekonominio ir socialinio laiko perskyrą mėginama suprobleminti ir taip atkreipti dėmesjį nepakankama Binmore’o koncepcijos nuoseklumą.