Jaunosios kartos katalikų intelektualų pažiūros į kapitalizmą ir socializmą tarpukario Lietuvoje - Pruskus, Valdas (Problemos, 2002)
Straipsnyje nagrinėjamos jaunosios kartos lietuvių intelektualų katalikų pažiūros i kapitalizmą ir socializmą. Aptariamos puoselétų nuostatų idėjinės ištakos. Atskleidžiamas kritinis požiūris į tuometinį kapitalizmą, jo funkcionavimo padarinius ir jų įtaką individo saviraiškos galimybėms. Pateikiamas socializmo, kaip teorinio modelio ir socialinio eksperimento, vykdyto Sovietų Rusijoje, vertinimas.