Filosofijos samprata Lietuvoje XX a. pirmoje pusėje - Lomanienė, Nijolė (Problemos, 1994)
1990 m. gruodžio 11 d. Vilniaus universitete Rūta Rinkevičienė apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Filosofijos objekto ir metodo samprata Lietuvoje XX a. pirmoje pusėje“. Disertacijos mokslinis vadovas – prof. R. Plečkaitis, oficialieji oponentai – prof. A. Šliogeris ir filos. kand. J. Balčius. Disertacijoje aptariama Vakarų Europos filosofinių teorijų recepcija Lietuvoje, ortodoksinė (P. Kuraitis) ir neortodoksinė (A. Jakštas, S. Šalkauskis, I. Tamošaitis ir kt.) tomistinės filosofijos interpretacija, A. Maceinos, J. Girniaus, V. Sezemano, Vydūno filosofijos koncepcijos, filosofijos objekto ir metodo sampratos.