Knyga apie menines vertybes - Andrijauskas, Antanas (Problemos, 1981)
A. Gaižučio knygos „Menas ir humanizmas: apie meninių vertybių prigimtį“ (1979 m.) recenzija. Daugiausia dėmesio knygoje skiriama buržuazinių meninių vertybių koncepcijų kritinei analizei. Autorius nagrinėja aksiologinę buržuazinės estetikos problematiką neatsietai nuo Vakarų kultūros ir meno vystymosi konteksto. Lyginamasis analizės metodas autoriui leido parodyti pagrindinių tendencijų, kurios išryškėja aiškinant meninių vertybių prigimtį, bendrybes ir skirtumus. Nagrinėjamas estetinio santykio ir formos ryšys, estetiškumo ir meninės kūrybos sąveika, meninės kūrybos procesas kaip žmogiškųjų vertybių įkūnijimo (atrankos ir modifikacijos) procesas.