Logika, mokslo metodologija ir pažinimo teorija - Valevičius, V. (Problemos, 1978)
Sekcijoje buvo skaitomi pranešimai apie logikos, mokslo metodologijos, pažinimo problemas. Sekcijos pradžioje daugiausiai dėmesio skirta tarybinėje literatūroje pasitaikančioms mechanistinio empirizmo apraiškoms. M. Popovičius nurodė, jog logikos pradmenys formavosi kaip klausimų-atsakymų sistema. Taip pat buvo kalbama apie dvejopą paradigmos vaidmenį moksle: paradigma ir saugo mokslą nuo nemoksliškų publikacijų, ir trukdo rastis naujoms idėjoms. Sekcijos uždaryme A. Kunčinas perskaitė pranešimą „Teorija kaip sistema“, kuriame pabrėžė, jog naujos ir senos teorijos funkcijos turi būti homomorfiškos.