400 metų filosofijos mokslams Vilniaus universitete - [autorius nenurodytas], (Problemos, 1978)
1978 m. rugsėjo 26-28 d. buvo surengta respublikinė filosofijos konferencija, skirta Vilniaus universiteto įkūrimo 400-osioms metinėms. Veikė 5 sekcijos: logikos, mokslo metodologijos ir pažinimo teorijos (vad. – R. Pavilionis), estetikos ir etikos (vad. – K. Stoškus), visuotinės filosofijos istorijos (vad. – A. Šliogeris), Lietuvos filosofijos istorijos (vad. – R. Plečkaitis), religijotyros (vad. – J. Mačiulis). Buvo perskaityta per 70 pranešimų. Plenariniame posėdyje kalbėjo konferencijos organizacinio komiteto pirmininkas R. Plečkaitis, perskaitęs pranešimą „400 metų filosofijos mokslams Vilniaus universitete“. Plenariniame posėdyje pranešimus skaitė Z. Kuderovičius (Krokuva), R. Broi (Vokietija), Z. Zastavka (Praha), J. Aničas. Po plenarinio posėdžio konferencijos darbas toliau vyko sekcijose.