Tarybinė liaudis – nauja žmonių bendrija - Steponavičius, A. (Problemos, 1973)
1971 m. Vilniaus aukštosios partinės mokyklos vyr. dėstytojas Anatolijus Smirnovas Maskvoje, Aukštojoje partinėje mokykloje prie TSKP CK apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Tarybinė liaudis ir socialistinės nacijos kaip jos sudėtinės dalys“. Oficialieji oponentai: filos. dr. F. Konstantinovas, filos. kand. A. Sercova. Disertacijoje nagrinėjama, kaip formuojasi nauja istorinė žmonių bendrija – tarybinė liaudis, koks ryšys tarp jos ir tarybinių socialistinių nacijų kaip jos sudėtinių dalių, jų vaidmuo ir vieta komunizmo statyboje. Ši problema analizuojama teoriniu ir metodologiniu požiūriu.