Filosofijos klausimai studentų konferencijoje - Jatkonis, Gintaras (Problemos, 1972)
1971 m. kovo 18 d. Vilniaus universiteto surengtoje Studentų mokslinės draugijos konferencijoje pradėjo veikti filosofijos sekcija (vadovas doc. B. Genzelis). Istorikas A. Nesavas skaitė pranešimą apie E. Frommą, germanistas A.Gailius – apie filosofinę problematiką F. Kafkos kūryboje, lituanistė J. Sabonytė apžvelgė žurnalo Athenaeum filosofines koncepcijas, žurnalistas A. Sverdiolas kalbėjo apie N. Černyševskio etines pažiūras, istorikas Z. Burnys – apie P. Avižonio ateistines pažiūras, lituanistas J. Degutis – apie neopozityvizmą, lituanistas K. Garšva – apie krikščionybę Lietuvoje.