Hume’o abejonės dėl asmens tapatumo - Yang, Sunny (Problemos, 2018)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba] Šiame straipsnyje svarstoma, kaip Davidas Hume’as galėtų išvengti savo intelektinių kančių dėl asmens tapatumo Traktato Priede. Visų pirma, straipsnyje siekiama suprasti Hume’o nusivylimo, bandant Traktato Priede paaiškinti tai, kas jam iš tikrųjų rūpėjo, šaltinis, ir pasiūlomos kelios interpretacinės linijos. Neseniai Jonathanas Ellisas išskyrė keletą galimų Hume’o keblumų supratimo būdų. Šiame straipsnyje iš keturių Elliso išskirtų paaiškinimų grupių detaliai aptariami trys jo menkai eksplikuoti dalykai ir sprendžiami kai kurie svarbūs Elliso praleisti klausimai. Galiausiai pasiūlomas alternatyvus Hume’o sunkumo perskaitymas, grindžiamas Danielio Dennetto idėjomis šiuo klausimu, ir pateikiamas pasiūlymas dėl to, ką Hume’as būtų galėjęs pasakyti apie šias problemas.