Action of Lithuanian Society of Philosophy - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1995)
1990 m. spalio 5 d. įvyko Lietuvos filosofų draugijos visuotinis susirinkimas, kuriame buvo aptarta draugijos veikla per pirmuosius jos gyvavimo metus ir numatytos tolesnio darbo gairės. Pranešimą šiais klausimais perskaitė draugijos prezidentas prof. E. Nekrašas. Draugija 1989 m. surengė A. Maceinos skaitymus, konferencijas „Totalitarizmas ir demokratija“, „Džonas Lokas ir liberalizmo tradicija“. Draugijos Klaipėdos skyrius surengė dvi mokslines konferencijas, skirtas žmogaus ir miesto santykiams nagrinėti.