What is Philosophy? - Valentinavičius, Virginijus (Problemos, 1990)
1988 m. vasario 12 d. Vilniaus universitete vyko simpoziumas „Filosofijos prigimtis ir paskirtis“, skirtas svarstyti klausimui „kas yra filosofija?“ Simpoziumą pradėjo E. Meškauskas pranešimu „Metodologinė filosofijos paskirtis“. A. Šliogeris perskaitė pranešimą „Vakarų klasikinės filosofijos specifika“, E. Nekrašas – „Teoriniai ir praktiniai filosofijos tikslai“, J. Karosas – „Kas tu esi, filosofija?“. B. Černienė – „Ar nūdienos filosofija atlieka savo paskirtį?“, D. Kapačiauskienė – „Etinė filosofijos prasmė“, E. Gendrolis – „Socialinė filosofija ir visuomenės (socialiniai) mokslai“, V. Ališauskas – „Būties patirtis: dvi interpretacijos“ ir kt.