Nikolajus Solovjovas (1918-1988) - Rapoportas, S. (Problemos, 1989)
1988 m. gegužės 25 d. staiga mirė Vilniaus universiteto Filosofijos katedros docentas, Didžiojo Tėvynės karo dalyvis, TSKP narys, LTSR nusipelnęs dėstytojas, filosofijos mokslų kandidatas Nikolajus Solovjovas. Jis gimė 1918 m. Donecke. 1950 m. baigė V. Lenino karinę-politinę akademiją. Nuo 1954 m. dėstė Vilniaus universitete, 1962 m. Maskvoje apgynė kandidato disertaciją. Svarbiausias N. Solovjovo mokslinių tyrimų objektas buvo santuokos ir šeimos problemos, šiais klausimais jis parašė keletą knygų, apie pusantro šimto mokslinių straipsnių.