Research into Philosophy of History of French Personalism - Poviliūnas, Arūnas (Problemos, 1989)
1987 m. gruodžio 28 d. Vilniaus universitete Vytautas Radžvilas apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Prancūzų personalizmo istorijos filosofija“. Mokslinis vadovas – prof. B. Genzelis, oficialieji oponentai: dr. B. Kuzmickas, doc. I. Gaidamavičienė. Disertacijoje analizuojamos šios istorijos filosofijos susiformavimo sąlygos, jos teorinės ištakos, rekonstruojamos pagrindinės konceptualinės problemos.