Methodological Analysis of Irrationalism - Andrejauskas, Vladas (Problemos, 1988)
1986 m. balandžio 8 d. Filosofijos, sociologijos ir teisės institute VU Filosofijos katedros docentas A. Šliogeris apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Egzistencinio mąstymo ontologinė struktūra ir jos socialiniai-daiktiškieji pagrindai (iracionalizmo istorinė-metodologinė analizė ir kritika)“. Oficialieji oponentai: prof. L. Čiuchina, prof. M. Kiselis, prof. J. Minkevičius. Disertacijoje kritiškai analizuojami iracionalistinės filosofijos metodologiniai pagrindai, jos socialinės ištakos ir materialios-daiktiškosios prielaidos.