Kristina Rickevičiūtė (1922-1984) - Stoškus, Krescencijus (Problemos, 1985)
Publikacija skirta Vilniaus universiteto docentei Kristinai Rickevičiūtei (1922 01 02 – 1984 05 30) atminti. Teigiama, kad visas jos kūrybinis gyvenimas nuo pirmakursės studentės iki patyrusios dėstytojos ir mokslininkės prabėgo Vilniaus universitete. Aptariami K. Rickevičiūtės asmenybės ir charakterio bruožai, pedagoginė ir mokslinė veikla, darbo su studentais ypatybės, didžiausią teorinę įtaką jai padariusieji filosofai, santykiai su mokytoju, disertacijos vadovu profesoriumi Vosyliumi Sezemanu.