Modern Character of Classic Art - Juknevičius, Stasys (Problemos, 1985)
Algirdo Gaižučio veikalo „Klasikinis menas ir dabartis“ (išleistas 1983 m. rusų kalba) recenzija. Knygoje parodoma klasikinio meno sąvokos traktavimo specifika įvairiose filosofinėse estetinėse koncepcijose, atskleidžiama metodologinė marksistinės teorijos reikšmė, nagrinėjamas klasikinio meno ir šiuolaikinės meninės kūrybos santykis, atskleidžiami kai kurie klasikinio meno suvokimo aspektai mokslinės techninės revoliucijos sąlygomis, klasikinio meno ir estetinio auklėjimo santykis.