Philosophy in the FRG - Karosas, Justinas (Problemos, 1979)
Supažindinama su mokslinės komandiruotės Vakarų Vokietijos universitetuose įspūdžiais. Teigiama, kad pagrindinė vieta dabartinėje VFR filosofijoje tenka kritiniam racionalizmui, kurio pagrindinis atstovas yra H. Albertas. Daugelis universitetų turi mokslotyros katedras, kuriose toliau plėtojamos bei transformuojamos kritinio racionalizmo idėjos. Socialinės filosofijos srityje vyrauja empirinė, konkrečioji sociologija. Dėmesys neokantizmui ir egzistencinei filosofijai yra sumažėjęs. Marksizmas nėra ignoruojamas, apie jį užsimenama, su juo polemizuojama ar pritariama. Marksizmu bando remtis kairieji radikalai ir socialdemokratai.