Criticism of Modern Bourgeois Philosophy and Sociology - Jekentaitė, Leonarda (Problemos, 1975)
1974 m. gruodžio 26–27 dienomis Vilniaus universitete įvyko tarpinstitutinė mokslinė konferencija, skirta šiuolaikinės buržuazinės filosofijos ir sociologijos metodologijos kritikai. Konferencijoje dalyvavo Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Kijevo ir Minsko mokslo įstaigų darbuotojai: I. Byčko, R. Pavilionis, E. Nekrašas, Ž. Jackūnas, A. Katalynas, R. Ozolas, N. Juršėnas, J.Morkūnienė, A. Nesavas ir kiti. Pranešimuose buvo kritiškai nagrinėjamos neopozityvizmo, neofroidizmo, egzistencializmo, neotomizmo, neokantizmo ir kitų buržuazinės filosofijos ir sociologijos krypčių koncepcijos.