The Historical Aspect of the Analysis of the Inorganic World and Its Methodological Problems - Katalynas, Antanas (Problemos, 1969)
1969 m. Genovaitė Milda Padolskienė apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Istoriškumo principo taikymas negyvosios gamtos tyrime“. Mokslinis darbo vadovas – prof. dr. R. Plečkaitis, oficialieji oponentai: prof. dr. I. Zaksas ir doc. kand. J. Macevičius. Disertacijoje aptariami negyvosios gamtos mokslų raidos ypatumai, analizuojamos ilgą laiką vyravusios pažiūros, kad gali vystytis ir keistis dangaus kūnai, gyvoji gamta, žmonių visuomenė, o mikroobjektai savo istorijos neturi, nagrinėjamas mechanistinis makrokūnų kitimo, kaip daiktų formos keitimosi, supratimas.