A Conversation with Philosophers from the Baltic Region - Treznevičiūtė, Daiva (Problemos, 2002)
Šiaurės ir Rytų regionų Filosofijos forumas nuo 1995 m reguliariai suburia jaunus ir patyrusius filosofus iš viso Baltijos regiono bendram darbui, kurio svarbi dalis yra tarptautinės filosofijos vasaros mokyklos. Šiais metais (2001 08 27-31) Loderupo ir Lundo miestuose (Pietų Švedija) vyko trečioji tokia mokykla, kurią organizavo Greifsvaldo (Vokietija) universitetas (prof. dr. Wemer Stegmaier ir dr. Carola Hantsch). Mokyklos tema buvo Filosofijos ištakos ir jos funkcijos šiuolaikiniame pasaulyje: buvo siekiama sugrįžti prie pamatinių filosofijos opozicijų, Europos filosofijos perimtų iš antikos, ir diskutuoti apie jos gyvybingumą bei reiškimosi šiuolaikiniame mąstyme pavidalus.