I. H. Abicht at Vilnius University - Plečkaitis, Romanas (Problemos, 1978)
Publikacijoje aprašyta Vilniuje dirbusio vokiečių filosofo J. H. Abichto biografija. Jis atgaivino Logikos bei metafizikos ir Moralės filosofijos katedras po 1803 m. Vilniaus universiteto reformos. Labiausiai pasižymėjo kaip kantizmo idėjų skleidėjas, aiškindamas jas psichologiniu aspektu. Savo gyvenimo Vilniuje laikotarpiu išleido vieną knygą „Vadinamosios tikrosios filosofijos pagrindiniai teiginiai“. Universitete dėstė psichologiją, proto kritiką, metafiziką, psichologinę antropologiją, visuotinę praktinę filosofiją. Nors jo paskaitos ir nebuvo populiarios, J. H. Abichtas dėstė iki mirties (1816 m.).