The Problems of the Theory of Probability - Vinciūnas, Juozas (Problemos, 1973)
1971 m. Vilniaus universitete Evaldas Nekrašas apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Tikimybės empirinė interpretacija“. Mokslinio darbo vadovas – prof. dr. R. Plečkaitis. Oficialieji oponentai: fizikos-matematikos mokslų daktaras prof. P. Slavėnas ir doc. kand. V. Radvilavičius. Disertacijoje nagrinėjama tikimybės empirinė, loginė ir subjektyvistinė interpretacijos, klasikinis tikimybės apibrėžimas, jo trūkumai. Tyrinėjama dažnuminė ir dispozicinė tikimybės interpretacijos kaip du empirinės interpretacijos variantai, tikimybinio ir vienareikšmio deterministinio objektų aprašymų santykiai.