Social Consequences of Scientific and Technical Revolution - Gendrolis, Edmundas (Problemos, 1977)
1976 metų lapkričio 12–13 d. Kaune įvyko respublikinė konferencija, kurioje perskaityta šešiolika pranešimų, skirtų mokslo ir technikos revoliucijos socialinėms problemoms (mokslo raidai, mokslo organizavimui, gamybos proceso ypatybėms, dirbančiųjų padėčiai, jų socializacijos veiksniams ir kt.) aptarti. Pranešimus skaitė filosofai, sociologai, ekonomistai: V. Titarenka, V. Radvilavičius, A. Tytmonas, I. Zaksas, R. Grigas, A. Aškinis, Z. Morkūnas, A. Poška ir kiti.