Methodological Problems of the Analysis of Social Values - Venskevičius, Stasys (Problemos, 1969)
Apžvelgiamas tarpinstitucinis simpoziumas, surengtas 1969 m. lapkričio 19 d. Vilniaus universitete. Jame buvo perskaityti 22 pranešimai, kuriuose nagrinėjamos metodologinės socialinių vertybių problemos. A. Lozuraitis nagrinėjo socialinio pažinimo ir socialinio vertinimo santykį, K. Stoškus – vertybinius santykius ir vertinimo formas, N. Nikolajeva – vertinimo ir intereso santykį, B. Kuzmickas – asmenybės vertybes ir jos asocialumo problemą, Z. Morkūnas – visuomeninių procesų valdymo teoriją, J. Karosas – socialistinės ideologijos vertybes ir visuomeninę praktiką, A. Katalynas – estetikos ir vertybių teorijos sąlyčio klausimus.