PARTINĖ TAPATYBĖ LIETUVOJE – ŠEIMOS SOCIALIZACIJOS, POLITINIŲ SKIRČIŲ AR ĮPROČIO PADARINYS? - Ramonaitė, Ainė (Politologija, 2014)
Straipsnyje nagrinėjamas partinės tapatybės reiškinys Lietuvoje, remiantis 2012 m. porinkiminės gyventojų apklausos duomenimis. Pirmoje straipsnio dalyje aptariamos skirtingos partinės tapatybės teorijos ir suformuluojamos hipotezės apie partinę tapatybę Lietuvoje galinčius lemti veiksnius. Antroje dalyje aptariamos metodologinės partinės tapatybės matavimo problemos ir analizuojamas partinės tapatybės Lietuvoje lygis. Trečioji dalis skirta partinės tapatybės formavimosi aiškinimui. Tikrinamos trys pagrindinės hipotezės – 1) partinę tapatybę lemia politinė socializacija šeimoje;2) partinė tapatybė susiformuoja politinių skirčių pagrindu; 3) politinė tapatybė priklauso nuo dalyvavimo demokratiniame procese patirties kaupimo laiko. Straipsnyje pristatomi logistinės regresijos rezultatai verčia koreguoti partinės tapatybės teoriją.