Indijos fantazija Didžiosios Britanijos „paveldo filmuose“: „Kelio į Indiją“ analizė - Valančiūnas, Deimantas (Literatūra, 2015)
Specifinė Didžiosios Britanijos kino filmų grupė, išpopuliarėjusi praėjusio šimtmečio aštuntojo dešimtmečio pabaigoje ir devintajame dešimtmetyje ir dažnai vadinama „paveldo filmais“ (angl. heritage films), tradiciškai yra siejama su paveldo kaip industrijos atsiradimu minėtu laikotarpiu ir nurodo į tam tikrą grupę filmų, kurie, kaip pažymi Leachas, „pažvelgė atgal į pastebimai mažiau problemų turinčią praeitį, ypatingą dėmesį skirdami aukštuomenei edvardiškuoju periodu, laikotarpiu po Pirmojo pasaulinio karo“ (Leach 2004, 201). [...]